Yaz Sıcağında Ruhu Serinletmek

13/07/2017

Her şeyin sıcacık olduğu bir mevsime kapımızı araladık çoktan. Etrafta uçuşan etekler, adım atan sandaletler, ufaktan yapılan tatil planları güne eşlik ediyor. Apartmanlar arasında usulca kendini bulmaya çalışan ruhlar ise şansa buldukları gölgede serinliyor.

Taze yapılmış buz gibi bir limonata eşliğinde, alınan her yudumda ufaktan es geçilen hayatlar Sokrates’ i duymamazlıktan gelemiyor “Sorgulanmamış yaşam, yaşanmaya değmez”. İşte o vakit sıcakta kavrulan bedene inat ruh yola çıkıyor.

Yaşadıklarından öte kaçırdıklarının neler olduğunu tek tek yazarak ağırlıklarından kurtulmaya karar veriyor. Yapılacaklar listesinde gerçekleştirilen her bir hayal ruha su serpiyor.

“Her başlangıcın bir nedeni olduğu ve hiçbir şeyden bir şey oluşamayacağı varsayımından”* yola çıkarak, yeni başlangıçlara izin vermeliyiz. Hani o çok düşünüp de bir türlü adım atamadığımız sürekli içi kemiren işler, güçler ve hayaller var ya, sadece bir adım ötede oysa. Güneş bu, az bir gayret biraz da cesaretle sizi bir adım ötede karşılayacaktır. Karar veremedikçe, korku ile cesaretin ortasını belirleyemeyiz, “düşünmeye cesaret et” der Kant.

Yapılacaklar listesini yaptınız, cesaret de geldi ve hayaller ufaktan ete kemiğe büründü, aldı sizi bir mutluluk hava da sıcacık, ruh da dara girdi, serinlemesine, neşelenmesine katkı, mevsim itibariyle dünyanın her yerinde gerçekleşen müzik festivalleri zamanı. Yer ve zamana karar vermeniz yeterli. Müzik ruhun gıdasıdır ihmale gelmez. Notaların esintileriyle serinlemeye birebir.

Deniz, kum, güneş ve dostluk sohbetleri dahil olunca o çok yoğun geçen günler gün batımını en sevdiklerinde, şenlikli bir sofrada izlerken çoktan hafifler ve hafif bir meltem esintisiyle serinleyiverir.

Yeni bir güne zinde uyanmak için ise uykuyu dengede tutmak pek bir kritik, malum olmazsa olmaz sağlıklı bir zihnin can ciğer arkadaşıdır uyku, yaratıcılığı ayakta tutan, ruhu da iyi eden min. 6-7 saat rüyalara dalmalı hani ruh dinlenir beden güzelleşir ancak aşık da olundu mu ruh sanki kızgın kumlardan serin sulara atlayıp derin bir oh çeker sanki. “Sevgi ruhun heyecanıdır” der Descartes.

Özetle bedeni serinletmekten öte ruhu serinletmek için yaz sıcağında neler yapmalıyız;

1- “Yapılacaklar listesi” yapın ve mutlaka aksiyona geçin.

2- Korkulardan uzaklaşıp düşünmeye cesaret edin.

3- Müzik dinleyin

4- Dostlarınızla şenlikli bir sofrada gün batımını izleyin

5- Uykuya zaman ayrın

6- Sevin

Lora Sucuyan

Diğer Yazılar

Modu Değiştirmek

Tam da harika olduğunu düşündüğünüz bir güne “Günaydın “ derken, “Az sonra canınızı sıkan minik bir sinek tüm gün onunla mücadele etmenize sebep olacak” dersem, modunuz anında düşecek ve kim bilir tekrar paşa gönlünüzün keyfini yerine getirmek için neler yapıcaksınız.

Detaylar
Bedeninizi Sevmek

Kendimizi sevmenin en güzeli değil midir bedenimizi sevmekten başlamak? Evet tabii ki sevgi içten geliyor ancak ayna karşısında da gülümseyerek kendine bir “günaydın” demek neden olmasın?

Detaylar
Yaz Sıcağında Ruhu Serinletmek

Deniz, kum, güneş ve dostluk sohbetleri dahil olunca o çok yoğun geçen günler gün batımını en sevdiklerinde, şenlikli bir sofrada izlerken çoktan hafifler ve hafif bir meltem esintisiyle serinleyiverir.

Detaylar
Hayır Diyebilmek

Karşındakine, onu kırmadan, onu incitmeden veya sinirlendirmeden “Hayır” diyebilmek, aslında bir sanattan farksızdır.

Detaylar