Hayatınızı Nasıl Sadeleştirebilirsiniz?

29/04/2018

Minimumda yaşayıp maksimum keyif almayı denediniz mi hiç? Zor değil mi? Oysa hafiflemeyi kim istemez ki? Yıllarca alışmışız, beğendiğimiz her ne varsa “sahiplenmeyi”, sahiplendikten sonra rahatlayıp, o heves alındıktan sonra karanlık köşelere attığımızı. İster gözünüzün önünde olsun ister olmasın. Aklınızın bir köşesinde veya evinizin bir kenarında olduğu sürece, üzerinizde bir yük vardır demektir. Farkına varmadığınız, sizi kimi zaman ağırlaştıran, kimi zaman sinirlendiren kimi zaman ise depresyona sokan şeyler. Oysa ihtiyacının fazlasının yanı başında tutmaya ne gerek var? Düşünsene seninle birlikte başının hemen üzerinde onlarca balon geziyor ve her biri; satın aldığın ve kullanmadığın eşyaların, planladığın ama aksiyona geçmediğin projelerin, hayalini kurduğun ama bir adım öteye gidemediğin hedeflerin her biri tam da başının üzerinde sabah, öğlen akşam, kısaca yirmi dört saat seninle geziyor. Biraz sadeleşip, hafiflemeye ne dersin? İşte hayatınızı sadeleştirmek için yapabileceğiniz en pratik yöntemler:

  1. Yaptığını telaffuz ettiğin ancak işin ucundan dahi tutmadığın neler varsa yaz. Bonkör davran ve zor da olsa itiraf et; Aklından geçen ve hala yapmadığın neler var? Örneğin; gitar çaldığını söylüyorsun ancak 1 yıl olmuş elini sürmemişin gitarına. Gerçekten gitar çalmayı istiyor musun? Hayır ise, gitara at bir çarpı ve kafandan kaldır.
  2. Yıllardır kilo vermeyi planlıyorsun ve bu plana eşlik edecek olan harika kıyafetlerin var. Giysi dolabında seni son 3 yıldır bekliyor. İhtiyacı olan başkasına ver veya modifiye et. Kullan.
  3. Yaşam alanın ne kadarını kullanıyorsun? Dur ve düşün. Tek başına yaşıyorsun ancak 3 odalı bir eve sahipsin. Temiz tutmaya çalışırken dahi bu seni yormuyor mu?
  4. Peki ya harcamaların? Satın alırken hiç düşündün mü? “ Bu bir ihtiyaç mı? Yoksa bir istek mi? “ diye. Bir hevesle aldığın ve sonrasında kullanmadığın her ne eşya olursa olsun, sen farkında olmasan da üzerine ayrıca bir yük ekliyor. Malum kapladığı bir yer var evinin bir köşesinde.
  5. Sadeleşmek sadece eşyada mı olur sanıyorsun? Kurduğun cümlelerin sadesi çok daha anlamlı değil midir?
  6. İlişkilerde de sadeleşmeye gitmek, kıymetli olan dostluklarına daha fazla zaman ayırma lüksüne sahip olmak demektir. Malum anlamsız kurulan cümlelere şahit olup zamanı bonkörce kullanmak demektir oysa uzun uzun sohbetlerin içinde kaybolmak az ve öz dostlukların çemberinde dâhil isen vardır.
  7. Beslenmenin de sade olanı bedeni hafifletmeye ödüldür aslında. Kendi bedenini en doğru kendin tanırsın, dinle izin ver sana, kendine zararlı olacak ne varsa anlatsın. Yeme, hafif olsun ruhuna eşlik eden bedenin.
  8. Sadeleşmek için, dinleyin. Kendinizle konuşun, derinlerde istemediği veya coşkuyla inandığı her ne varsa eşlik edin. Cesur olun. Sade olmayı tercih etmek cesaret ister.

Lora Sucuyan

Diğer Yazılar

Kendine Söz Verdiğin Hedeflerden Ne Haber ?

Hayallerimizin hemen konfor alanımızın dışında bizi beklediğini de unutmayalım. O alandan çıkamadığın her hedef ise sadece hayalden ibarettir.

Detaylar
İçindeki Gökkuşağı

Gökkuşağı kendin olabilirsin, o kendinde beslediğin karanlığı azad ettiğin sürece. Elbet fırtınalar kopacak, dalgalar coşacak, göz yaşları sel olacak ve sonunda gökkuşağı kendini gösterecek. Her fırtına sonrası onu takip eden bir gökkuşağı yok mudur zaten?

Detaylar
Takılıp Kalmak

Takılıp kaldıysanız bir şeylere, yapmayın, sallayın gitsin, sıkıca tutarken elinizde ki o cam bardağı kırma riskiniz çok yüksek!

Detaylar
Kozmik Enerji

Varolan birçok enerji terapisi tekniği içinde Kozmik Enerji, bütünsel (holistik) yaklaşımla hem korunma, hem temizlenme hem de şifalanma sağlayan etkili bir tamamlayıcı tıp yöntemidir.

Detaylar