Hayat Sana Güzel

2/08/2017

Hayat kime göre neye güzel? Hep eldeki hayatı görmezden gelip bir diğerinin hayatı daha tatlı gelmiyor mu insana?

Tatilin en eğlencelisi bir diğerinde, aşkın en romantiği yakın arkadaşında, işin en prestijlisi, evin en güzeli ve arabanın en hızlısı hep sağında solunda… Özetle hayat hep ona güzel…

Oysa hemen bir adım atma uzaklığında, yolunuzu gözleyen kim bilir ne şahane sürprizler vardır. Görmezden gelip bir başkasının sürprizlerine göz dikerseniz işte o zaman oyun bozuluyor.

Kahvenin yanında bir parça çikolata, damağa yerleşen o tat..Hayat bana güzel demeye dahi yetebilecek güçte.

Zaten güzellik anlayışı, kişiye göre değil midir? Bendeki mis gibi hayat sana göre sığ bir hayat, sendeki deli dolu hayat bana göre coşkulu bir hayat …

Hayatınızı güzelleştirmeye niyetiniz varsa eğer, bu, sadece size bağlı, bir diğerinden kopya çekip onu yapıvermek pek mümkün değil maalesef. Hani göz ucuyla bakıpta “ah keşke” dediklerimiz var ya ? Onlar bizim hayaller değil, onun, hayallerinin üzerine kurduğu bir hayat.

Bendeki hayat, gezmelere doyamazken, elimde harita, cüzdanımı donatma telaşında olurum, sendeki hayat ise kariyer basamaklarını tırmandığında zirveden baktığında güzel geliyorsa ne mutlu sana derim.

Tek bir can hakkım varken, bunu paşa gönlümün keyfine göre yaşamaktan ne zarar çıkar ki ?

Her hayal gücü aslında farklı hayatlara göz kırpmıyor mu? Ona güç verecek olan sadece bir adım atmak, hayallerinin, alınacak olan aksiyona bağlı olduğunun farkına varmak. Farkına vardıktan sonra, yola çıktın demektir, işte o an hayat yavaştan sana güzelleşmeye başlıyor. Ruhtaki, o karanlık odalarda beslediğin korkular var ya, arkasına bakmadan kaçıp uzaklaşıyor ve adım adım hayat sana en güzelini sunuyor.

Hayat sana hazırlıklarını yaparken, görmezden geldiğin bir çok şey aslında sana özel hazırlanan süprizler, sen bir başkasının hayatına özeniverirken hemen yanıbaşında es geçtiğin anlar seni süzüveriyor. Kimi zaman hiç ummadığın zamanda karşına çıkıveren eski bir dost, kimi zaman kaybolduğunu sandığın yolda karşına çıkan muhteşem bir park, yanına almayı unuttuğun şemsiye sonrası yaz yağmuru keyfi. Her biri aslında, rafa kaldırıp unuttuğun o sendeki en güzelini getirmiyor mu sana ?

Çok uzaklarda çamaşırları leğende yıkayan çocuktaki suya kavuşma keyfi bir diğer çocuktaki havuza atlama keyfi ile benzer gülümsemelere sebep oluyorken, hayatın kime göre, neye göre güzel olduğu kişinin kendisine ait olup izinsiz kullanımda bir başkasına pek uyum sağlayamayacaktır.

Lora Sucuyan

Diğer Yazılar

Sonbahar Depresyonu

Sahi sonbahar ve depresyon, koca bir yalan değil mi aslında? Sıcaklığın uykuya daldığı bu harika mevsimde yapılacak bir dolu şey varken üzülüp kendine kapanıvermek neden?

Detaylar
Pişmanlıklarınızı Kazanca Dönüştürmenin Yolları

Keşkelerden çok ‘iyi ki’lerle yaşayanlardan mısın? Yoksa keşkelerinin üzerine kurgulamaktan hayatını karartan mısın?

Detaylar
Pozitif Bakabilmek

Sen başını ellerinin arasında almış, kılı kırk yararken, hemen yan pencereden içeriye güneş giriyor. Görmüyorsun. Hareket et. Az bir başını kaldırıp, sağına dönmen yeter da artar bile.

Detaylar
Bedeninizi Sevmek

Kendimizi sevmenin en güzeli değil midir bedenimizi sevmekten başlamak? Evet tabii ki sevgi içten geliyor ancak ayna karşısında da gülümseyerek kendine bir “günaydın” demek neden olmasın?

Detaylar