Bedeninizi Sevmek

14/02/2018

Kendimizi sevmenin en güzeli değil midir bedenimizi sevmekten başlamak? Evet tabii ki sevgi içten geliyor ancak ayna karşısında da gülümseyerek kendine bir “günaydın” demek neden olmasın?

Akıl ne konuşuyorsa, beden onu duyuyor. Esirgemeyin güzel sözleri ondan, ne de olsa güzel sözler bedava değil mi? Güzel sözlere eşlik eden olmazsa olmaz; saygı olmalı en başta, işte bunun için de beynimize bedenimize saygı duymasını öğretmeyı esgeçmeyelim.

Baktın çok mutsuzsun, sakın unutma ki bedeninde onlar için sadece “senin” önemli olduğun milyonlarca hücre var. Gözünün içine bakamasalarda, sana eminim en değerli varlıkları olarak bakıyorlar. Peki sen ne yapıyorsun? Yanından geçen hemcinsinin senden çok daha hoş gördüğünü düşünerek başlıyorsun hesap kitaba, kalori cetveline, yetmiyor acımasızca yılmadan spora gidiyor üzerine kozmetik dünyasını alt üst ederek bedenini kendinden uzaklaştırıyorsun?

O cüsseli, zarif veya balık etli bedenin seni ne kadar sevdiğinin farkına vardın mı hiç? Seni hayatta tutmaya çalışan ta kendisi. Sen uyurken nefes aldığından emin olmaya çalışan kendisi, kırılan kemiklerini iyi etmeye çalışan yine kendisi, minicik bir kesikte dahi canı acıyan yine sendeki beden. Tehlikeye karşı, seni güvende tutmak için kimi zaman uykuda tutan, soğuk algınlığında mücadeleye girip baş ağrısına sebep olan yine o.

Peki başlayalım mı ufaktan sevmelere;

1- Bir düşün bakalım, bedenini sevmeyi engeleyen ne var? 2- Bu sabah kendin için güzel bir alışkanlık edinsen bu ne olurdu? 3- Kendin dışında bir başkasına da iltifat et. 4- Fırsat bulduğun her an aynanın karşısına geçip şarkı söyle ve dans et! 5- Bir gün izin ver bir duyun daha az çalışsın, diğer duyularının onu nasıl tamamlamak için çaba harcadığını hisset. 6- Beden dilinin ne kadar güçlü olduğunu unutma, dilini bilmediğin bir kişiyle tanış ve beden dili ile sohbet et. 7- Bedenini mutlu etmek için ne yapıyorsun düşün 8- Bedenin senden mutlu olmak için ne istiyor? 9- Hareket et! Zorunluluk olduğun için değil, bedenini sevdiğin için. 10- Kendi bedenin, kendi kuralların, mahalle baskısına kanma sakın, sen nasıl mutluysan o! 11- Onu dinle ! Fısıldayarak sana anlatmak istedikleri olacaktır. 12- Kendine bir bütün olarak bak, bedenin tek bir bölgesine odaklanma.

Hepsinden öte, kendine “gerçek güzelliğin görüntüden öte zihinde olduğunu” kendine ve çevrendekilere hep hatırlat.

Lora Sucuyan

Diğer Yazılar

Bedeninizi Sevmek

Kendimizi sevmenin en güzeli değil midir bedenimizi sevmekten başlamak? Evet tabii ki sevgi içten geliyor ancak ayna karşısında da gülümseyerek kendine bir “günaydın” demek neden olmasın?

Detaylar
Ne Kadar Yoğunsun?

Bir iş tamamlanmadan bir diğerine geçmemek senin ilk kuralın olsun.

Detaylar
Hayatınızı Nasıl Sadeleştirebilirsiniz?

İhtiyacının fazlasının yanı başında tutmaya ne gerek var? Biraz sadeleşip, hafiflemeye ne dersin?

Detaylar
Kendine Söz Verdiğin Hedeflerden Ne Haber ?

Hayallerimizin hemen konfor alanımızın dışında bizi beklediğini de unutmayalım. O alandan çıkamadığın her hedef ise sadece hayalden ibarettir.

Detaylar