Ertelediklerimiz ve Keşkelerimiz

14/04/2018

Ertelediğin her ne varsa karşına “keşke” olarak çıkacaktır.

Hani o, “Bugün olmaz, yarın” lar var ya, hedeflere zarar. Tuzağına düştünüz mü ertelemelerin hayallerinizden medet ummayın derim, malum aksiyona geçip tek bir adım dahi atmamışken mecburen bir başkasının hayallerini gerçekleştirdiğine şahit olacaksın.

Peki, seni bir türlü başlatmayan şeyin ne olduğu hakkında hiç düşündün mü? Tek bir adımla kim bilir hangi başarılara dahil olacaksın ancak yarına bıraktığın işler ve yarın geldi mi bin bir bahane ile halının altına süpürülen planlar var.

Korkular değil midir seni durduran? Elbette bunu keşfetmek en kolayı... Peki hareket etmeni dahi istemeyen korkudan kurtulmaya ne dersin? Kulağa gayet basit geliyor değil mi? Ancak aksiyon almak çok daha zor.

İş her ne ise, ve bu iş gözünüzde ne kadar büyüyorsa; ısrar edin, kaçmayın ve üzerine giderek, o sizi korkutan işe sarılın, sıkı sıkı sarılın, vazgeçmeyin ve bitene kadar yola devam edin. Bir bakmışın ki, o “asla” dediğin işler sürekli ertelemektense, çoktan bitmiş, hallerinden eser kalmamış.

Zor olduğunu düşündüğünüz ne iş varsa oradan başlayın, işleri ufak dakikalarla veya ana konu başlıkları ile sınıflandırın. Usulca, çaktırmadan, ertelemenin tuzağına düşmeden inatla devam edin yol. Zaten yola çıkıldı mı bir kere, o yol her seferinde daha da yakınlaşmaz mı? Bir gün bir bakmısşın, ufuk çizgisi dediğin her hedef yavaştan yanıbaşında görünmeye başlamış.

Bulutların ardında saklanan güneşi görmüyorsun diye ”Bugün uyuyayım, yarın güneş çıkar elbet” dediğinde ertelediğin bir hayata kapıları aralamıyor musun? Sabır gerektiğinde pes mi edeceksin hemen? Oysa, sana yüz vermeyen güneş her sabah, bulutlara inat doğmuyor mu? Yağan yağmura inat gökkuşağı ile iş birliği yapmıyor mu? Rüzgarla sarmaş dolaş, sıcak bir esintiyle yüzümüze tatlı bir renk vermiyor mu? Ertelemediği için her yeni günde yeni bir maceraya kucak açıyor güneş. “Bugün olmaz yarın aydınlatırım gökyüzünü” diyen güneş kim bilir neleri kaçırıyor?

Hayat bu ertelemeye gelmez, geldi mi de “ah keşke” diye, başını duvarlara vuran bir sen olursun.

Lora Sucuyan

Diğer Yazılar

Pozitif Bakabilmek

Sen başını ellerinin arasında almış, kılı kırk yararken, hemen yan pencereden içeriye güneş giriyor. Görmüyorsun. Hareket et. Az bir başını kaldırıp, sağına dönmen yeter da artar bile.

Detaylar
Sonbahar Depresyonu

Sahi sonbahar ve depresyon, koca bir yalan değil mi aslında? Sıcaklığın uykuya daldığı bu harika mevsimde yapılacak bir dolu şey varken üzülüp kendine kapanıvermek neden?

Detaylar
Yeni Başlangıçlara Hazır mısın?

Yeni başlangıçlara hazır mısın ? Yeni bir yıl, yeni başlangıçlardan çok, mevcutları korumalı ve güçlendirmeli. Kurulan hayallerin hedeflere ulaşması için çaba sarf etmeli.

Detaylar
Modu Değiştirmek

Tam da harika olduğunu düşündüğünüz bir güne “Günaydın “ derken, “Az sonra canınızı sıkan minik bir sinek tüm gün onunla mücadele etmenize sebep olacak” dersem, modunuz anında düşecek ve kim bilir tekrar paşa gönlünüzün keyfini yerine getirmek için neler yapıcaksınız.

Detaylar